058 JAZZ

OVER ONS

058 Jazz wil jazz in het vizier brengen bij zowel jong als oud. We willen het jazzklimaat in Friesland een impuls geven en doen dit door het organiseren van herkenbare en terugkerende Jazz-evenementen, geprogrammeerd in samenwerking met externe partijen. 

Dit doen wij bijvoorbeeld door het organiseren van onze maandelijkse 058 Jazzcafé avonden, met toonaangevende internationale gasten. Dit alles in traditionele stijl, maar met oog voor vernieuwing.  Waarbij we zowel de liefhebber van de traditionele jazz op hun wenken bedienen maar ook niet bang zijn om het avontuur aan te gaan met een meer experimentele programmering voor de fijnproever. Hierin zoeken we de balans en proberen we een avond te creëren waarbij de ontmoeting tussen de traditioneel wat oudere doelgroep en de jongere liefhebber op ontdekkingstocht centraal staat. 

Daarnaast vinden er op dit moment ook maandelijkse Jazz & Wine events plaats waarbij we talentvolle jazzmuzikanten een podium geven en bezoekers onder het genot van een goed glas wijn kunnen genieten van smaakvolle jazz. Een laagdrempelige manier om juist het genre en acts onder de aandacht te brengen bij een mogelijk nieuwe doelgroep. 

Contact?

Heb jij vragen, ideeën of opmerkingen voor Stichting 058 Jazz? 
Laat het ons hieronder weten!