058 JAZZ

058 JAZZCAFÉ: JORIS TEEPE TRIO FEAT. SHERYL BAILEY (USA)

Het Joris Teepe trio, met de toevoeging van de getalenteerde Sheryl Bailey uit New York City, brengt een opwindende avond van jazzstandards met een eigen twist. Tussen de bekende nummers door zullen ze ook hun eigen composities ten gehore brengen, wat zorgt voor een gevarieerd en boeiend optreden. Met hun meeslepende grooves en rijke internationale ervaring belooft dit concert een onvergetelijke ervaring te worden, zowel voor het publiek als voor de musici zelf. 058 Jazzcafé: jouw maandelijkse portie jazz in een typische ‘cozy seated setting’.

Sheryl Bailey, opgegroeid in Pittsburgh, USA, wordt sterk beïnvloed door jazzgrootheden als Wes Montgomery en Joe Pass. In New York speelde ze met iconen als Richard Bona en George Garzone. Met talloze tournees in Japan en Europa en 10 soloalbums op haar naam, heeft ze haar stempel gedrukt op de internationale jazzscene. Als docent aan het Berklee College of Music in Boston deelt ze haar expertise en heeft ze diverse gitaarboeken geschreven voor Berklee Press.Joris Teepe, geboren en getogen in Den Haag maar al sinds 1992 woonachtig in New York, heeft een rijke carrière met samenwerkingen met jazzlegendes als Benny Golson, Tom Harrell en Randy Brecker. Zijn negenjarige samenwerking met Rashied Ali was een hoogtepunt, met vijf opgenomen albums en wereldwijde tournees tot Ali’s overlijden in 2009. Als bandleider en sideman heeft Teepe 21 albums uitgebracht en treedt hij regelmatig op over de hele wereld, van Azië tot Europa.Jamie Peet, een Nederlandse drummer geboren in 1991, behoort tot de meest gevraagde drummers binnen de (inter-)nationale jazzscene. Als gastdocent is hij verbonden aan verschillende conservatoria. Momenteel maakt hij deel uit van diverse formaties, waaronder Niels Broos & Jamie Peet, Tinmen & the Telephone en Ben van Gelder. Hij heeft getourd met Amerikaanse artiesten zoals Kris Bowers en Gregory Porter. Jamie staat bekend om zijn originele geluid en speelstijl, waarbij hij altijd de muziek dient en een sterk gevoel voor inleving, sensitiviteit en dynamisch spel tentoonspreidt.

In het tweede deel van de avond is er ruimte om als bezoeker ook actief mee te doen aan een jamsessie. Deelnemers worden begeleid door de gasten van de avond. Aanmelden kan via andre@058jazz.nl.